Een moment geduld aub.

Maandaabieding

September

Omdat de dagen alweer korter worden en we toch nog aan het skaten zijn: deze maand bij aanschaf van een paar skates of skeelers een Bee Seen lampje cadeau!

Nieuw in de webshop

Marchese schaatshelm

De KNSB heeft het gebruik van een helm verplicht gesteld voor marathonschaatsers. Schaatshelmen werden al steeds meer gebruikt in het schaatsen, op de Weissensee en in de mass-start bijvoorbeeld, maar zal door deze reglementswijziging gemeengoed worden in het schaatsen.

Omdat Marchese de ontwikkeling al enkele jaren volgt, hebben zij vanaf het seizoen 2015-2016 de eerste schaatshelm in de collectie. De Marchese helm is met succes getest door een groep marathonschaatsers, uit zowel de A-, B- als damescategorie. Onder andere Bart Mol, Fabio Francolini, Remco Schouten, Mariska Huisman, Francesca Lollobrigida en Lisa van der Geest droegen de helm voorgaande winters al.

De Marchese helm is een officieel goedgekeurde helm door de ISU. Volgens de regels moet de helm de vorm van het hoofd volgen en er mogen geen uitsteeksels aan de helm zitten. Tevens moet aan een voor shorttrack-helmen opgestelde impact-test voldaan worden. Vrijwel alle fietshelmen daarmee ongeschikt zijn voor het marathonschaatsen, waaronder ook de meeste helmen die reeds op de ijsbaan gebruikt werden het afgelopen seizoen.

De Marchese helm is speciaal voor het marathonschaatsen ontwikkeld:

  • De helm is ventilerend, zonder dat er onveilige ventilatiegaten in de helm zitten. De helm is daarmee dus ook uitstekend geschikt voor shorttrack
  • De gaten kunnen afgedicht worden met een aero shield, onder andere voor extreem koude omstandigheden
  • De achterkant van de Marchese helm is zo aangepast dat hij goed op het hoofd blijft zitten in de specifieke schaatshouding
  • Optioneel is ook een vizier leverbaar zijn in twee uitvoeringen: Clear en Smoke
  • De helm is er in één maat M/L en één kleur: mat/glans zwart

Het Allmount onderstel groeit met de kids mee. De potjes zijn in lengte verstelbaar, waardoor ze afgesteld kunnen worden naar een grotere maat schoen, maar ook passend zijn te maken voor skeeler- of shorttrackschoenen. Voor wie het onderstel wil combineren met een shorttrackschoen: hogere potjes zijn daarvoor te verkrijgen.
Maatvoering
14.5”: 23-35
15.5”: 36-39
16.5”: 40-42

Luigino’s Tempo 360 schoen is een luxere klasse ten opzichte van de Tempo 180 schoen. Heeft daardoor dezelfde comfortabele anatomische upper voor de perfecte controle. En is eventueel ook te vervormen door te verhitten in de oven en dan vacuüm te trekken of volgens de Aqua-molding technologie. De Luigino’s Barefoot Technologie zorgt voor de goede pasvorm voor de blote voet en het juiste gevoel op het ijs.

Ook dit jaar was het team van Stef en Danny weer van de partij bij de beddenrace op de kermis van Langeraar. Na een spannende wedstrijd kwam het toch aan op een finish foto waaruit bleek dat de jongens dit jaar helaas geen 1e zijn geworden. Alsnog is het weer een topprestatie geweest om op de 2e plaats te eindigen! Op naar volgend jaar voor de volgende race! Actie foto Beddenrace 2015
Finish foto Beddenrace 2015

Let Op!! De omni skate toch start dit jaar bij voetbalvereniging Alphia in plaats van Wiebel Biebel. Het adres van de voetbalvereniging is "Sportlaan 7"
Flyer omni skate tocht

Jan van der Hoorn inline skate Competitie

Afgelopen vrijdag is de op een na laatste wedstrijd verreden in Leiderdorp. De uitslagen staan ondertussen weer online!

Op naar de finale in Lisserbroek op 19 septeber die samenvalt met de feestweek van Lisse. Voordat de wedstrijd begint is er nog een Molentocht voor alle leeftijden en een individuele kortebaanwedstrijden voor iedereen over 100 meter. Meer informatie is te vinden op de feestweeksite van Lisse

Kosten deelname gehele competitie: € 10,-
Kosten deelname per wedstrijd: € 2,50

Inschrijven Uitslagen Foto's
Jan van der Hoorn inline skate competitie