Een moment geduld aub.
Informatie over schaatsen en inlineskaten
Klantenservice

Hoe zit dat eigenlijk allemaal in de wereld van de schaatssport? In dit artikel de belangrijkste en handigste links naar websites over schaatsen en inlineskaten.
Image Image

Om te beginnen vind je alles over georganiseerd schaatsen en inlineskaten (de officiële benaming van skeeleren) op de website van de KNSB.

Schaats- en inlineskate nieuws, interviews, informatie voor alle sporters en de wedstrijdkalender staat op schaatsen.nl

Je kunt zelf gaan schaatsen van oktober t/m maart op een van de vele ijsbanen in ons land. Een compleet overzicht van alle ijsbanen in Nederland vind je hier.

Schaatslessen
Op veel ijsbanen worden lessen gegeven. Op hun website staat hierover meer informatie. Schaatsverenigingen geven schaatslessen en -trainingen op de ijsbaan voor schaatsers van elk niveau. Ook in de zomermaanden verzorgen zij verschillende trainingen zoals: veldtraining, inlineskaten en fietsen. Een paar schaatsverenigingen in de regio Groene Hart: Ter Aarse IJsclub, stg VZOD - Kudelstaart, Nut en Vermaak - Leimuiden, stg Nino - Nieuwkoop/Noorden, STC De Rijnstreek - Alphen aan den Rijn en SHV Woerden.
Image Image Image Image Image Image

Wedstrijden schaatsen
Als je lid bent van een vereniging kun je ook wedstrijden schaatsen. Je trainer vertelt jou alles over de afstanden en leert je hoe je moet starten en waar je moet wisselen. Via de website van de KNSB vraag je een licentie aan. Hiermee kun je inschrijven voor de wedstrijden op de ijsbaan. Hier staat alle informatie over het wedstrijdschaatsen.


Inlineskaten
Inlineskaten is de officiële internationale benaming voor skeeleren en inlineskaten. Je zal merken dat "skeeleren" nog steeds veel gebruikt wordt voor het skaten als training voor het schaatsen. In onze webshop noemen wij de snelle skates dan ook skeelers.
Een aantal schaatsverenigingen (zie hierboven) is in de zomermaanden ook actief met inlineskate lessen voor de jeugd en trainingen voor gevorderden. Op schaatsen.nl staat een kalender met toertochten en wedstrijden

Wedstrijden inlineskaten
In de zomermaanden worden verschillende wedstrijdcompetities georganiseerd zoals de Jan van der Hoorn jeugd inlineskate competitie. Het leuke hiervan is: iedereen van 8 tot 18 jaar kan meedoen, van beginners tot gevorderden. Hier vind je daarover meer informatie. Wanneer de wedstrijden starten, en of het doorgaat in deze corona periode, is nog onbekend.

Image

Schaatsen op natuurijs in het buitenland

Weissensee
Jaarlijks worden in Oostenrijk op de Weissensee toertochten georganiseerd. Hier trekt schaats minnend Nederland eind januari heen. Gedurende twee weken worden toertochten en wedstrijden verreden. Om de toertocht mee te kunnen doen moet je lid worden van de Alternatieve Elfstedentocht Weissensee. Meer informatie: www.weissensee.nl

Schaatsen in Zweden
In het Zweeds Lapland ligt Lulea en sinds een paar jaar worden hier de afsluitende seizoenswedstrijden en toertochten gehouden. Behalve schaatsen kun je hier ook heel veel andere activiteiten doen zoals een hondensledetocht, ijsvissen, toeren met de sneeuwscooter. Een week om naar uit te kijken!
schaatsenlulea.nl/